Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Každý, kdo pálil slivovici, že čerstvá pálenka není ke konzumaci ta pravá a je ji nutné několik dní vyvětrat. Ne každý má možnost mít volně otevřené demižóny, kde by nerušeně zkvalitněla. A tak se poslední dobou v pálenicích rozšířilo používání ultrazvukových čističek. Ultrazvuková čistička tak během 12 minut trvajícího čistění ve své nerezové vaničce rozkmitá pálenku frekvencí 40 kHz. Ultrazvuk vyvolává akustickou kavitaci, při které dochází k odplynění nežádoucích plynů vzniklých při pálení ve slivovici. Slivovice tak zjemní svou chuť a "zestárne". Přitom na chemické složení ani na chuťovou kvalitu ultrazvuk žádný vliv nemá a slivovici pak není nutné odvětrávat. Ultrazvukové čističky pálenky jsou poměrně drahá zařízení (přes 20 000 Kč), přesto se v nich nachází jedno nedokonalé technické řešení. Výtokový otvor nemají ve dně sespádovaný a mají jej umístěný nesymetricky uprostřed dna, takže zbylou slivovici nelze snadno z čističky vypustit
Zdroj obrázku: palenice.net/...