Článek Alobal nebo staniol?

Vložit nový komentář

Přihlášení
jméno:heslo:ze serveru:
vaše jméno:
vaše www: http://*
opište kód:

Pozn.: označená pole nejsou povinná. Odkaz na www bude zobrazen pod Vašim komentářem, pokud se jedná o odkaz na blog.

Komentáře k článku: Alobal nebo staniol?

14. 07. 2009 - 07:57

antoniobanderasek: V alobalu masíčko v troubě je mňamka a ,když jsou ještě brambory připalený je to dobrota. Staniol neznám název ...

---
antoniobanderasek.pise.cz

14. 07. 2009 - 08:16

bublina*: Je to tak, moje mamka říkala alobalu staniol. Je to už hodně let, kdy jsem tento rozdíl zjistila ve škole, a začala ji to "vtloukat do hlavy". Myslím si, že staniol se stále používá třeba na balení čokolád a některých bonbonů, třeba v bonboniéře. Ale nevím to. . Ovšem vždy, když jdu alobal použít, nevím do jaké strany balit maso - lesklé nebo matné. Teď už chápu, že je to úplně jedno - hliník z obou stran je stejný

---
splaskni.blbne.cz/

17. 07. 2009 - 07:51

nakonciduhy: ja se picnu! to je bezvadne! Konecne vidim chemii i z jeji pozitivni stranky

---
nakonciduhy.pise.cz

17. 05. 2012 - 12:48

helen: Staniol je cínová folie, zatímco alobal je hliníková folie. Tedy rozdíl zcela zásadní. V Česku i v jiných zemích se často označují oba typy potravinové fólie zjednodušeně jako ALOBAL.