antoniobanderasek: V alobalu masíčko v troubě je mňamka a ,když jsou ještě brambory připalený je to dobrota. Staniol neznám název ...
bublina*: Je to tak, moje mamka říkala alobalu staniol. Je to už hodně let, kdy jsem tento rozdíl zjistila ve škole, a začala ji to "vtloukat do hlavy". Myslím si, že staniol se stále používá třeba na balení čokolád a některých bonbonů, třeba v bonboniéře. Ale nevím to. . Ovšem vždy, když jdu alobal použít, nevím do jaké strany balit maso - lesklé nebo matné. Teď už chápu, že je to úplně jedno - hliník z obou stran je stejný
nakonciduhy: ja se picnu! to je bezvadne! Konecne vidim chemii i z jeji pozitivni stranky
helen: Staniol je cínová folie, zatímco alobal je hliníková folie. Tedy rozdíl zcela zásadní. V Česku i v jiných zemích se často označují oba typy potravinové fólie zjednodušeně jako ALOBAL.